Grįžti į tinklaraštį



Šiame skubančiame pasaulyje daugumos mūsų gyvenimai yra aktyvūs, užimti ir įvairūs: nuo vaikų auginimo, prasmingo laisvalaikio, studijų iki karjeros aukštumų. Ir tikrai nieko stebėtino yra neturėti laiko atsakingai rūpintis savo ir savo šeimos mityba, kad ji būtų subalansuota ir pilnavertė, ką jau kalbėti apie maisto gaminimą kiekvieną vakarą. Bet visgi, maistas yra nepakeičiama mūsų gyvenimo dalis, nes kol kas mokslas dar tiek nepažengė į priekį, kad žmogui valgyti išvis nebereikėtų. Tad ką daryti? Kaip sau padėti, ypatingai jeigu esi užimta mama?

Stebuklingo vieno patarimo nėra, tačiau neabejotinai nepamesti galvos padeda meniu planavimas.

Iš esmės, mitybos planavimas reiškia skirtingus dalykus skirtingiems žmonėms. Kai kuriems tai reiškia, kad reikia kruopščiai ir detaliai aprašyti kiekvieną savaitės patiekalą. Kitiems tai reiškia tiesiog išsirinkti ir nusipirkti mėgstamiems patiekalams reikalingus produktus. Dar kitiems planavimas – tai visa diena, praleista gaminant ir ruošiant maistą, kad likusią savaitę būtų galima kaskart tik pasišildyti. Taigi meniu planavimas yra labai asmeniškas dalykas. Yra daug skirtingų būdų kaip tai padaryti. Jums teks eksperimentuoti, kad išsiaiškintumėte, kas jums ir jūsų šeimai yra geriausia, tačiau pasiūlysime keletą bendrų patarimų, kad išdrįstumėte ir planavimas taptų paprastas ir savaime suprantamas:

  1. IŠSAUGOKITE SAVO RECEPTUS

Turėkite vietą, kur saugosite visus savo receptus. Svariausia, kad jie būtų lengvai pasiekiami, randami ir apie juos nepamirštumėte.

  1. SEMKITĖS ĮKVĖPIMO

Panaršykite retkarčiais po tikrai nuostabius maisto tinklaraščius, pavartykite gražias receptų knygas. Visas Instagram‘as bei Pinterest‘as pilnas maisto nuotraukų. Visa tai padės paįvairinti maisto racioną, supažindins su naujais skoniais.

  1. PLANUOKITE VIENĄ KARTĄ PER SAVAITĘ

Nuspręskite, kuri savaitės diena tinkamiausia planavimui ir apsipirkimui. Į parduotuvę stenkitės eiti ne daugiau kaip 1-2 kartus per savaitę. Visada turėkite su savimi pirkinių sąrašą, tačiau nebijokite perplanuoti savaip, jeigu kurio nors produkto nerasite tuo metu parduotuvėje.

  1. RINKITĖS ĮVAIROVĘ

Įvairovę suteikia ne tik skirtingi produktai, bet ir pats gaminimo būdas, patiekalo rūšis. Galite planuoti vieną dieną gaminti sriubą ir salotas, kitą – keptą ar virtą mėsos patiekalą, dar kitą – žuvies, vegetarišką ar išbandyti užsienio virtuves. Tai padės greičiau ir lengviau pasirinkti.

  1. MAISTO LIKUČIAI

Neapsikraukite maisto gaminimu septynias dienas per savaitę (nebent jums tai labai patinka!). Įvairius troškinius, sriubas, apkepus galite valgyti ir kitomis savaitės dienomis, vėlgi – neštis į darbą. Kitaip tariant, gaminkite kartą, o valgykite du.

  1. SVARBIAUSIA – PIRKINIŲ SARAŠAS

Niekas nesuvalgo tiek laiko kaip betikslis vaikščiojimas tarp parduotuvės lentynų. Turėkite konkretų ir aiškų pirkinių sąrašą, mintyse pagalvokite kaip išdėliotos lentynos jūsų mėgstamoje parduotuvėje. Jeigu norite papildomai sutaupyti – nepirkite prekių, kurių nėra sąraše net jeigu yra taikoma gera akcijos kaina. Patikėkite, ir pilvas jums padėkos.

Niekas neįvyks savaime. Svarbiausia – pradėti planuoti. Sėkmės!

 

Nuotraukos iš www.pexels.com

Naujausi receptai